St. Gilgen – 08.06.2014
Her yıl olduğu gibi bu senede hem gençlik hemde kadınlar eğitim kampı organize etdiler. Ama bu sene büyük ve positif bir değisim vardı – herkez hep beraberdi. Bu kampa 80 kişinin üzerine insan katıldı.
Kamp programında cocuk bakımından tut, atölye çalışmalarına kadar herşey planlandığı gibi gerçekleştirildi.
Genclik icin özel egitim programı vardı. Faşizm ve ırkçılık bu sene avusturyada büyük sorun olmasından dolayı bu konu derinlemesine işlendi. Aynı zamanda Antifaşist duruş tartışıldı.
Kadınların önüne aldıkları ve gerçekleştirdikleri programm görünmeyen emek ve esnek işdi. Bu konular Yeni Kadın ve araştırmaçı, yazar, sendika eğitmeni Volkan Yaraşır tarafından sunuldu.
Ailelerin eğitime katılabilmesi için çoçuklara ceşitli aktiviteler sunuldu. Havanın sıçaklığından ve göl kenarında kampın yapılmasından dolayı cocukların göldede yüzme imkanları vardı. 2 günün sonunda aileler cocuklarıyle birlikte katılmalarının mutluluğunu dile getirdiler.
Kampda gençlik atölye calişmalarında bir kısa filim ve bir pankart hazırladılar. Kısa filmin konusu SOMA ıdı, pankartda 19.06.2014 Erdoganın viyanaya gelmesini protesto edıyor. Gencler bu çalışmalarda kollektif çalışmayı ve bu çalışmaların nasıl örgütlendığını hisetdiler. 30 gençin katılması motivasyonu yükseltdı. Gençlerin yaş ortalaması 16ydı. Gençler boş zamanlarında göle gitdiler, şehiri gezdiler ve ceşitli aktivitelerde bulundular. Bu kampda gençlerin mutlu ayrılması kamp organizatörleri motive etdi.
Kadınlar eğitim konularını erkeklerle birlikte işlediler. Bu görünmeyen emeğin üçretlendirilmesi noktasında yoğun tartışmalara yol açtı. Kampa Volkan Yaraşır büyük destek verdi. Günlük yaşamın iş ve uyku dışında görünmeyen sekiz saatin nasıl görülebilirliği üzerinde durdu. Akabinde esnek işdeki sömürünün daha cok kadınlar üzerinden işlendiğini ve arkasındakı yatan gerçeği sundu. Kamp programından 2 Esnek iş grubu vardı. İlk gün kadınlar bu eğitime katıldı ikinci günde erkekler.
Kadınların görünmeyen emek konusunda atölye calışmalarına ayrılmaları konuların derinlikli işlenmesine neden oldu. 3 farklı atölye grubu vardı – tiyatro pankart ve siyasal grub.
Hem gençliğin hemde kadınların hazırladıkları sonuclar hep beraber herkez icin sunuldu. Değerlendirmede birlikte yapıldı. Şimdiye kadar böyle bir eğitim aile kampı gerçekleştirilmedi ve örnek olması gerekir.
Birlik Mücadele Zafer ATIK YDG YENI KADIN sloganıyle kamp sonuçlandırıldı.
FOTORAFLAR:
https://www.facebook.com/ibkydg/media_set?set=a.821056621247569.100000297170075&type=3