Hollanda’nın Eindhoven şehrinde çeşitli kurumların yer aldığı bir dayanışma etkinliği gerçekleştirildi. YDG’nin de parçası olduğu ‘Included’ (dahil) başlıklı etkinliğin programı birçok konuşma ve farklı sanatsal performanslardan oluştu.
Hollanda’lı sanatçı Jonas Staal ve kurucusu olduğu (devletsiz ve otonom örgütler/topluluklar arası birlikler oluşturan) New World Summit kurumunun oluşturdukları proje sonucunda Rojava’da Halk Parlamentosu binası kuruldu. Bu binanın bir örneği de Eindhoven’da bulunan Van Abbe müzesinin içinde oluşturuldu. Ilerici yönetime sahip olan Van Abbe müzesi, Jonas Staal ve New World Summit’in sundukları olanaklar çerçevesinde müze içindeki Halk Parlamentosunda SiAmo Afrin kampanyası vesilesiyle bir dayanışma buluşması düzenlendi. Afrin ile dayanışma grubu, Revolutionaire Eenheid (Devrimci Birlik), Black Queer & Trans Resistance, Ciwanen Azad, Willem Geertman Art & Culture Network (Willem Geertman Sanat ve Kültür Ağı) ve YDG’nin dahil olduğu etkinlikte her kurum kendini tanıttı ve ‘dahiliyet’ üzerine düşüncelerini belirtti. Aynı zamanda programın başında katılımcıların kartlar üzerine yazdıkları sorular yöneltildi ve (devrimci) şiddet ve dayanışma üzerine kısa bir karşılıklı sohbet gerçekleşti. Salonda gün boyunca Afrin için bağış kutusu bulunduruldu. Toplanan bağış Heyva Sor vakfına teslim edildi.
Müzenin müdürü Charles Esche tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından New World Summit temsilcisi söz alarak Jonas Staal’ın çalışmalarından ve Rojava’daki projeden bahsetti. Sonrasında etkinliğin başını çeken YDG’li arkadaşlardan biri konuşmasında dayanışmayı güçlendirmenin önemini vurguladi. Program Afrin ile dayanışma grubunun sunumu ve Afrin’li olan Peshmerge’nin Afrin’deki son durum ve SiAmo Afrin kampanyasının içeriğini anlatmasıyla devam etti. Konuşmaların ardından van Abbe müzesine bağlı olan ve gönüllülerden oluşan korosu Kürtçe bir ezgi seslendirdi. Program boyunca iki ayrı direniş şarkısı daha seslendiren koro katılımcılar tarafından büyük beğeni ile karşılandı. Filipin’li devrimcinin konuşma ve şiir dinletisi sonrasında, YDG’li arkadaş kurumu tanıtan bir konuşma yaptı. Konuşmasında aynı zamanda ATIK tutsakları ve Turgut Kaya’dan bahsetti. Etkinlikte Turgut Kaya ile ilgili bildiriler dağıtıldı ve iadesine karşı imzalar toplandı. Konuşmanın ardından sahne alan grup Zone Ma ‘Gün Doğdu’, ‘Isyan Ateşi’, ve ‘Çav Bella’ marşlarıyla salona coşku kattı.
Siyah hareket aktivistlerinden olan ve Hollanda’da birçok kez polis şiddetine maruz kalan Jerry Afriyie ise etkinliğe şiiriyle katıldı. Afrin’e yönelik saldırılar gerçekleştiğinde, Afrin ile dayanışma içinde olduğunu ifade eden Jerry buna benzer etkinliklerin bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. Ardından Siyah Queer ve Trans Direnişi hareketinin sunumu gerçekleşti. ‘Hollanda’da Siyah Kuir Diyasporası’ başlıklı fotoğraf sergilerini anlatan aktivistler aynı zamanda ilgi çekici bir monolog ile etkinliğe katkı sundular. Revolutionaire Eenheid’in devrimci dayanışmayı öne çıkaran konuşması ile devam eden etkinlikte Peshmerge’nin duduk dinletisiyle birlikte salonda ciddi bir sessizlik oluştu. Programın sonlarına yaklaşırken tarihçi Tayfun Balçık Avrupa’da Türkiye’li göçmenlere de yansıyan halklar arası sorunların diyalog yoluyla çözüleceğini ifade eden bir konuşma gercekleştirdi. Etkinlik siyahilere yapılan baskı, asimilasyon ve katliamlara vurgu yapan bir şiir ve ardından Duygu Taş tarafından Zazaca seslendirilen bir türkü sonrasında halay çekilerek bitirildi.