Anasayfa , AÇIKLAMA/ERKLÄRUNG , Türk ordusu Kürdistan’dan defol!

Türk ordusu Kürdistan’dan defol!

Ankara’da insansız hava aracı üreticisi TUSAŞ’a yönelik eylemin ardından faşist Türk devletinin saldırıları, intikam almaya ve Kürt bölgelerinde yeni bir katliamı meşrulaştırmaya yönelik açık bir girişimdir. Rojava’da aralıksız süren saldırılara karşı mücadelemizi en güçlü şekilde sürdüreceğiz!

23 Ekim’den bu yana faşist Türk ordusunun havadan gerçekleştirdiği saldırılar, başta Rojava olmak üzere Kandil Dağları ve Başur’daki Şengal Ezidi bölgesini de etkilemektedir.
Rojava’da Kobanê şehir merkezi, Minbic, Derik, Til Rifat ve Til Temir gibi yerler bombalandı. Büyük Qamişlo kentinde de patlamalar olduğu bildirildi. Bu, Rojava ile faşist Türk devleti arasındaki sınır bölgesinin neredeyse tamamının saldırı altında olduğu anlamına geliyor.

Türk işgali altındaki Afrin bölgesinin güneyindeki Tel Rıfat’ta, biri çocuk olmak üzere iki sivil topçu ateşiyle öldürüldü ve çok sayıda kişi ağır yaralandı. Hamza Tugayı gibi Türkiye destekli İslamcı milisler de bölgeye ateş açmaya başladı.

24 Ekim’de Rojava ve Başur’a yönelik hava saldırıları hala devam ediyordu. Türk ordusu bölgelerin büyük bölümünü bombaladı ve hayati altyapıyı tahrip etti. Türk ordusu gece boyunca Rojava’daki birkaç petrol sahasını bombaladı. Ayrıca Kobanê’nin merkezinde bir fırına hava saldırısı düzenlendi ve Qamişlo’da tahıl siloları, bir tren istasyonu ve bir sağlık tesisi de bombalandı. Köyler tekrar tekrar saldırıya uğruyor.

 

Saldırılar Perşembe gecesinden bu yana hız kesmeden devam ediyor.

 

Yerel kaynaklara göre saldırılarda şu ana kadar 27 kişi öldü ve yüzlerce kişi yaralandı. Bunların arasında çok sayıda çocuk da var.

 

Önceki saldırılarda olduğu gibi, Türk devleti öncelikle fabrikalar, depolar, klinikler, petrol sahaları ve iç güvenlik gücü karakolları gibi sivil hedeflere saldırıyor. Ocak ayındaki saldırılardan sonra yeniden inşa edilen tesisler de yeniden tahrip edildi.

 

Türk devleti saldırılarla, Siyonist saldırılardan kaçan mültecilerin Lübnan’dan geldiği bir dönemde sivil halkın geçim kaynaklarını hedef almaya çalışıyor.

 

Türk insansız hava araçları Şengal’e en az 15 kez saldırdı.

 

Faşist Türk devleti, uluslararası hukuku ihlal eden bombardımanlarıyla Kürt bölgelerindeki tüm geçim kaynaklarını yok etmeye çalışıyor.

Türk ordusu Kürdistan’dan defol!

 

Kürdistan faşizme mezar olacak! 

 

Yaşasın birleşik mücadele!