Anasayfa , AVRUPA , ATİK, YDG & YENİ KADIN Kampanyası Duisburg’da Tanıtıldı!

ATİK, YDG & YENİ KADIN Kampanyası Duisburg’da Tanıtıldı!

ATİK, YDG & YENİ KADIN Kampanyası Duisburg’da Tanıtıldı

ATİK’in başlattığı “Emperyalizme ve Faşizme Karşı Ayağa Kalk, Geleceği Kazan“ kampanyasının tanıtımı dün Duisburg Gençlik ve Kültür Derneği’nde gerçekleştirildi. ATİK’e bağlı Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (NRW) olarak örgütlenen panele, Köln ve Hagen alanından da katılımlar oldu.

ATİK’e bağlı Yeni Kadın ve Yeni Demokratik Gençlik’in (YDG) ortak yürüttüğü kampanyanın paneli saat 14:00’da başladı. Paneli yöneten ATİF NRW temsilcisi kampanya faaliyetlerinden bahsederek sözü ATİK Konsey üyesine bıraktı.

ATİK adına yapılan sunumda, “Avrupa burjuvazisi içerisinde klik çatışmaları artık daha görünür olmuştur. Bir yanda ırkçı-faşist oluşumlar ve onları destekleyen mali sermaye diğer yanda kendisine sosyal demokrat diyen oluşumlar ve onları destekleyen mali sermaye arasında yaşanan çatışmalar ve bunun karşısında sürekli baskıya uğrayan işçi sınıfı gerçekliği. Bu çatışma ortamında giderek militarist politikaları hâkim kılan Avrupa devletleri, emperyalist çıkarlarını toplumun çıkarıymış gibi göstererek kendi savaşını toplumun her kesimine pay etmeye çalışmaktadır.“ dendi.

ATİK Konsey üyesi yaptığı sunumda kampanyanın sürecine dair de şunları iletti. Ayrıca kampanyanın 31 Aralık 2024’te sonlandırılması kararımıza bir değişiklik yapıldı. “Emperyalizme ve Faşizme Karşı; Ayağa Kalk, Geleceği Kazan” kampanyası 15 Şubat’a kadar uzatıldı. O tarihte Münih’te düzenlenen NATO güvenlik konferansına karşı düzenlenen yürüyüşte sonuçlandırılacaktır. Bu yürüyüşe merkezi olarak çağrı yapılacaktır. Tüm alanlarımız bu konuda duyarlı davranmalıdır, özellikle yakın bölgeler daha da duyarlı olmalıdır.

Söz daha sonra Yeni Kadın Merkezi Yürütme Kurulu üyesine verildi. Yeni Kadın adına yapılan sunumda ise özellikle Ukrayna ve Filistin’deki emperyalist saldırganlık sunucu çıkan savaşta kadınların durumuna dair bilgi verildi.

Kadınların ölüm dışında savaş esnasında yaşadığı tecavüz, işkence ve şiddetin boyutları üzerinde durun Yeni Kadın temsilcisi, savaş ve kıyım nedeniyle Avrupa ülkelerine göç etmek zorunda kalan kadınların yaşadıkları sorunları anlattı.

Son olarak yine Avrupa’da gelişen ırkçılığa değinen temsilci ırkçılığın kadın cinsi üzerindeki yansımalarına değinerek, kadınları emperyalizme ve faşizme karşı Yeni Kadın’da örgütlenmeye çağırdı.

Panelin son konuşmacısı YDG temsilcisi de yaptığı sunumda, “ATİK’in başlatmış olduğu kampanya sürecine bizler de gençlik örgütü olarak dahil olduk. Önemli bulduğumuz bu kampanyanın sloganını ise “Ne Korku Ne Karamsarlık; Umut Gençliğin Mücadelesinde“ olarak belirledik.

Kampanyanın hedef kitlesini ise Avrupa’da doğup büyüyen ve Avrupa’da iltica eden gençler olarak ikiye ayırdık.“ dedi.

YDG temsilcisi, özellikle Avrupa emperyalist devletlerinin gençlik üzerinde militarist propagandasının altını çizerek, okullarda, üniversitelerde, işyerlerinde, toplu taşıma araçlarında ve sosyal medyada gençlere sürekli askere katılmayı ve polis olmaları yönünde güçlü bir ajitasyon ve propaganda çalışmanın varlığından bahsetti.

YDG temsilcisi istatistik verilere dayandırdığı sunumda, Avrupa’da güçlenen ırkçı faşist partileri en çok destekleyenlerin 16-24 yaş arası gençlerin olduğunun altını çizdi.

ATİK, Yeni Kadın ve YDG’nin yaptığı sunum sonrası söz panelle dinleyici olarak katılanlara verildi. Katılımcılar tarafından yapılan konuşmalarda ise emperyalistlerin kendi arasındaki çelişkilerinden, üçüncü dünya savaşı olasılığına, Hamas’ın İslamcı niteliği nedeniyle desteklenip desteklenmeyeceğine, Savaşın ana akım olup olmadığına, dünya da baş düşman tespitinin yapılıp yapılmayacağına kadar birçok konu gündeme getirildi ve tartışıldı.

Panelistler son olarak divana gelen soru ve yorumları değerlendirdi ve etkinlik sonlandırıldı.

Yetmişe yakın kişinin katıldığı panel dört saat sürdü. Zaman zaman hararetli tartışmaların yaşandığı panel oldukça verimli geçti.

Panel sonunda ise YDG’liler 9 Kasım’da, Almanya’nın Frankfurt şehrinde Avrupa merkezi olarak düzenleyeceği festivalin duyurusunu yaptı ve festivale katılım çağrısında bulundu.

Etkinlik sonrası yine, 26 Ekim’de Köln Tohum Merkezi’nin düzenleyeceği pikniğin duyurusu ve 3 Kasım’da Duisburg Gençlik ve Kültür Derneği’nin 50. mücadele yılı kutlamasına katılım çağrısı yapıldı.