Anasayfa , Ön Resim , “Rheinmetall’i Silahsızlandır!” Kampı Başarıyla Sonlandırıldı!

“Rheinmetall’i Silahsızlandır!” Kampı Başarıyla Sonlandırıldı!

Almanya’nın Kiel şehrinde, 3-8 Eylül tarihleri arasında “Rheinmetall’i Silahsızlandır!” sloganıyla savaş karşıtı farklı kurumlar tarafından bir eylem kampı düzenlendi. Kiel, Alman silah endüstrisinin önemli bir bölgesi olmasının yanında, Rheinmetall ve Thyssen gibi Ukrayna ve Filistin savaşında önemli bir yere sahip olan şirketlerin bulunduğu bir şehirdir. Kommunistischer Aufbau (Komünist İnşa Örgütü), Young Struggle, ZORA, FDJ, SDAJ, Filistin ve Kürdistan‘lı grupların yanı sıra binlerce savaş karşıtı aktivistin katıldığı 1 haftalık kampta çeşitli etkinlikler ve eylemler düzenlendi. ATİF, Yeni Kadın ve YDG ise kampa “Gençlik Militarizme Karşı Sokaklarda!” pankartıyla katıldı.

Kamp boyunca yapılan eylemler, kimi zaman şehir halkını bilgilendirme amaçlı yürüyüşler şeklinde yapılırken, kimi zaman da bu fabrikalarda çalışan işçilere savaşa destek vermeme çağrısı şeklinde gerçekleştirildi.

Yürüyüşlerde “Hep Birlikte Rheinmetall’i Silahsızlandıralım!”, “Filistin, Kürdistan İntifada, Serhildan!”, “Barış Kazanana Kadar, Savaşa Karşı Savaş!” ve “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!” sloganları atıldı. Yapılan her eylemde polis, yoğun şiddet kullanarak eylemleri engellemeye çalıştı; direnen aktivistler gözaltılarla sindirilmeye çalışıldı. Eylem sırasında pek çok kişi yaralanırken, ağır yaralanan bir kişi hastaneye kaldırıldı. Polisin tüm engellemelerine rağmen yerel halkın desteğini alan eylemler başarıyla sonuçlandı.

Kolektif bir şekilde gerçekleşen kampta Filistin ve Ukrayna savaşları en çok gündeme alınan konular oldu. Ayrıca Ortadoğu’daki gelişmeler doğrultusunda Rojava direnişi sahiplenildi. ATİF, Yeni Kadın ve YDG‘nin de bulunduğu kampta pek çok kurumla ilişkiler kuruldu. Kampın son gününde kamp alanında birlikte halaylar çekildi. Sonrasında ise Umuda Haykırış üyesiyle birlikte farklı dillerde marşlar söylendi.