Yeni Demokratik Gençlik (YDG) her yıl düzenli olarak yaptığı MYK- ÜGK- ÜFK toplantısını gerçekleştirdi.
Almanya, Avusturya, İsviçre, Fransa ve İngiltere’den gelen YDG’lilerin katıldığı merkezi toplantı 23-24 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın Rüdesheim kasabasında yapıldı. İki gün süren toplantı esas olarak üç ana gündem üzerinden ele alındı: Eğitim Çalışması, Gençlik Kültür Sanat Festivali (GKSF) hazırlıkları ve alanların durumu.
Toplantı son süreçte aramızdan ayrılan Nubar Ozanyan, Güzel Şahin (Güzel Ana), Serdar Can ve Gökhan Taşyakan şahsında tüm özgürlük mücadelesinde kaybettiklerimiz için saygı duruşu ile başladı. YDG’nin Misyonu konulu Eğitim çalışması gündeminde, MYK tarafından hazırlanan bir sunum yapıldı. ATIK ve YDG’nin kurulmasından bugüne tarihini ve gelişimini ele alan bir sunum ile başladı. Demokratik Kitle Örgütü (DKÖ) nedir? Nasıl çalışır? başlıkları üzerinden eğitim çalışması devam etti. Diğer bir konu olarak Göçmenlik nedir? Adlı bir sunum yapıldı.
MYK tarafından yapılan sunumların ardından tartışma bölümümüne geçildi.
YDG’nin bir DKÖ olarak misyonunu tartışırken Avrupada göçmenlere ve göçmen kökenlilere uygulanan asimilasyon ve “entegrasyon” politikaları, Avurpada artan ırkçılık, Avrupada göçmen gençliğin durumu ve bununla birlikte “YDG’ye nenden ihtiyaç duyuluyor?” konuları işlendi. Tartışmada ortaya konulan düşünceler ve veriler üzerinden, MYK daha derinlikli araştırmalar yapacağını ve bunu önümüzdeki YDG kongresi’ne sunmak üzere siyasi perspektif taslağına işleyeceğini belirtti.
İkinci olarak GKSF hazırlıkları gündeminde, Kültür sanatın bir toplumu nasıl şekillendirdiği ve değiştirebildiği, burjuva yoz kültüre karşı YDG’nin alternatif kültürünün nasıl ele alınması gerektiği ve GKSF’nin bu anlayışla ele alınması gerektiği şeklinde bir sunum yapıldı. YDG olarak kültür-sanat’a daha fazla yoğunlaşmamız, her alanda düzenli kültür sanat çalışmalarının yapılması gerektiği vurgulandı.
Yapılan sunumun ardından GKSF materyalleri (bilet, afiş) alanlara dağıtıldı ve MYK tarafından belirlenen görev dağılımı alanlara bildirildi. Bir kaç değişikliğin dışında sunulan görev dağılımları kabul edildi.
Son olarak alanların durumu tartışıldı. Her ülke kendi alanında yürütmüş oldukları faaliyetlerle ilgili bir sunum yaptı.